Aramis, vanha Toko-possu yllätti omistajan viime viikonloppuna saaden viimeisen nousunollansa ykkösistä ja ekan sijoitus nollansa 2-luokasta!! Hyvä Aramis!!

Poncho on jäljestänyt nyt hieman vaikeampia jälkiä. Kulmia 3-5 ja keppejä 6. Pituutta jäljellä noin 400-500 askelta ja tyhjiä epämääräisesti. Pisimmillään noin. 15-20askelta.
Vauhti on pysynyt samana, hyvin tarkistaa myös tyhjät. Keppien ilmaisu ihan ok. Yleensä yhdellä kepillä kuudesta hieman vitkuttelee. Olen auttanut käskyllä kun on ruvennut menemään maahan. Saa palkan kepeiltä ja sitten taas aika pian jatketaan matkaa sillä itse jälki on paljon tärkeämpi P:lle. Tällä keinoin yritän tehdä kepit kivemmaksi. Täytyy ilmaista, mutta sitten pääsee jatkamaan sitä mikä on kivaa eli jäljestämistä. Katsotaan miten tämä toimii.

Agilityä ollaan treenailtu ahkerasti ja nyt kepit rupeaa olemaan aikas hyvät..vielä tehdään niiden kanssa tehotreeniä ja yritetään saada kaikki kulmat kuntoon niin sitten pääsee kisailemaan :)

Tokossa ollaan tehty ylempienluokkien liikkeitä.

Seuraaminen: Olen nyt naksutellut lähtöjä sillä P lähti niin vauhdilla että se oli heti väärässä kohdassa. Myös häiriö seuraamista otettu, niin että itse heiluttelee palloa ja silleen että vieressä kulkee joku ja se heiluttelee lelua. Nyt rupee taas tämä sujumaan. Tätä ei saa unohtaa treenata!

Kaukkarit: Vihdoin valoa tunnelin päässä..nyt tuntuu että P on tajunntu että istumasta-seisomaan ei tarvitse hypähtää puolta metriä eteenpäin. Tämän korjasin kyllä pelkällä vaatimisella. Täytyy vaan pienenkoiran malttaa keskittyä. Muut vaihdot ihan ok. Täytyy miettiä otanko seisomisesta-maahan käskyksi "taa lig", silloin ainakin oikein hyvin liikeradan.

Idari: Palkka edessä merkinluona odottamassa. Erikseen naksuttelen nopeita istumisia,maahanmenoja ja seisomisia.

Hyppynouto : Lelulla niin että otan eri kulmista palautuksia.

Metalli: vauhtipalautuksia niin että jätän koiran istumaan ja kapula maahan ja sitten menen itse pitkän matkan päähän ja kutsun koiran. Himmailee vieläkin turhaa lopussa. Nyt täytyy treenata niin että ei heti pudota kapulaa kun kehun taqi liikun.

Ohjettu: kahdella kapulalla suuntia. Kääntyy hyvin. Saalishyppy kapulalle. Täytyy siis ottaa kiertoja nyt paljon. Toi on kyllä aika rasittava toi saalihyppy. Tekee sitä samaa ruudussa..arg!

Ruutu: On hyvin motivoitunut, etsii katseella hyvin ruudun. Merkille vielä vienti ja palkka. Nyt olen ottanut kutsuruutua niin että pyöräytän koiran lelulla keskelle. Yritän näin saada saalisloikan pois. Pitäisiköhän lelu vaihtaa namiin..täytyy varmaan kysyä viisaammilta :)
Seis-kaskyllä pysähtyy hyvin, mutta kun viimeinen loikka on se saalisloikka niin kääntyminen kestaa nii nettä ajautuu turhan takalinjalle. Tätä nyt sitten yritetään korjata.
Erikseen nopeita seis-käskyjä lelulla. Sitten kun otan ruutua niin että itse seison lähetyspaikalla niin joku muu heittää lelua.

Luoksetulo: Seis-käskyä pitkällä matkalla niin että joku muu heittää lelun. Maahanmeno hyvä. Lopussa himmailee suotta. Tätä otettava lelulla.

Tunnari: Oli hyvä vaikka en ollut ottanut pitkään aikaan. Otin niin että ansin muut kapulat olivat kauempana. Sitten niin että oma seassa, näkyvillä koko ajan. Meni laukalla (tämä uutta) mutta silti rauhoittui käyttämään nenää hyvin. Palautus ravilla. Pitää miettiä puutunko tähän. En haluaisi nostaa koiraa kauheasti tähän liikkeeseen (kokemuksen syvällä rintaäänellä =))

Paikalla olot ok. Pitää vaan ottaa pitkiä jättöjä niin että en itse vilkaise nostaako päätä. siis apua tarvitaan :)