Otampa nyt itseäni niskasta kiinni ja yritän saada tännekkin kirjoitetttua jotain..

Poncho siis nyt jo 14kk vanha ja kaikkea ollaan touhuttu. Koulutuksissa edetään kivasti ja koirakin on oikein mukavan tuntuinen :)

Aramis sai syksyllä ensimmäisen EVL:n ykköstuloksen ja nyt kevättalvella olisi tarkoitus metsästää niitä kahta puuttuvaa.

Atte on ollut siskopuoleni koirana kesästä lähtien isäni luona Lappeenrannassa. Maria haaveili pitkään  Australianpaimenkoirasta ja päätin antaa Aten koekäyttöön sinne jos pärjäisi Aten kanssa niin sitten voisivat harkita pennun hankintaa. Atte ja Maria touhuaavat kaikenlaista lenkkeilystä temppujen opetteluun. Toistaiseksi Atte siis vaikuttaa siellä.

Tarkoitus tästälähtien kirjoitella treenien kulkua ja yrittää näin saada treeneistä vielä järjästelmällisempää.

HALLITOKO

Aramis Aloitin seuraamisella niin että Niina käskytti. muuten hyvää seuraamista mutta perusasennot olivat hieman vinoja. Niihin täytyy nyt kiinnittää huomiota. Seurasi hyvässä paikassa, ei yhtään nojannut jalkaan eikä ollut liian täpinöissään. Oli ihan hiljaa.

Idari : Niina käskytti. Seisominen hyvä. Seuraaminen ok. Käännökset pitää saada terävämmäksi. On taas päässyt hieman huonontumaan noi vasemmalle käännökset. Istuminen hieman hidas. Kolmannella yrittämällä parempi. Palkaksi kissanruokpurkki edessä olevan merkin luokse. Silti seuraa katseellaan mua ja oikea etujalka hieman nousee vaikkakaan ei liikuta jalkaa.  Mietittiin Niinan kanssa että otetaan purkkia lähemmäksi koiraa ja siitä sitten pikkuhiljaa siirretään edessä olevan merkin taakse että oppisi katsomaan edessä olevaa merkkiä.

Metallihyppy :Sini käskytti. Otin agilityhypyllä koska A inhoaa metallia ja meillä on ollut vaikeuksia saada A hyppäämään kolauttamatta. Vieras kapula. Heitossa kapula jäi pystyyn. A hyppäsi hyvin, tarttui heti kapulaan mutta puöritteli hieman. Hyppäsi takaisen vaudilla ja hyvin :)

Poncho aloitti ruudulla joka oli valmiiksi tehty. Olin vienyt frisbeen sinne valmiiksi. Otin merkin kanssa. Niina käskytti. Otin sivulle ja sanoin "missä ruutu". Lukitsi ruudun hyvin ja P oli vaikeuksia istua suorassa sivulla koska ruutu veti sitä niin paljon. Jätin istumaan ja menin itse merkille ja kutsuin P sinne, palkka ja seis. Käskyn jälkeen kääntyi ruutua kohden. Tähän pitää nyt puuttua. Täytyy seistä suoraan mua kohden. Lähetys. Lähti hyvin ja vauhdilla. Leikin ruudussa ja otin uudestaan niin että en jättänyt frisbeetä ruutuun. Lähetys lähempää että saisin heitettyä palkan. Lähetys hyvä ja pysäytys hyvä. Kerrankin osasin ajoittaa käskyn niin että sain pysäytettyä keskelle ruutua. Hyvä P!

Ohjattu Frisbeellä. Jätin istumaan. Kävelin merkin kautta ja vein Frisbeen n. 6m leveydelle ihan vaakatasoon. Niina käskytti. Merkki samalla tavalla kun ruudussa. Tässäkin meinaa kääntyä kohti frisbeetä. Niinan käskystä nytkähti hieman mutta ei lähtenyt :) Vapaa käskyllä Frisbeelle. Niinan kanssa pohdittiin että voisi ruveta ottamaan syvyyttä. Olen ottanut kahdella lelulla mutta ei kapuloita vielä. Otan kapulat sitten kun saan treenattua eteen istumisen niin että palauttaa myös vinosta suoraan eteen.

Nouto vein kapulan ja lähetin hakemaan. Halusin näyttää Niinalle hypähdyksen minkä P tekee samalla kun kiertää kaupulan. Matka n.10m. Tännä teki lievemmän mitä eilen. Niina sanoi että ei haittaa mutta haluan sen pois kuitenkin. Ihan turha saalishypähdys mielestäni. Päädyttiin että teen niin että jätän P istumaan ja vvien kapulan ja kutsun kapulalle. Palkka heti kun kiertää nätisti. Lopuksi nouto kokonaisena. Palautus tosi hyvä ja tiivis.