Käytiin tossa viikko sitten taas paimentamassa Kausalassa. Tarkoitus olisi yrittää saada Poncho syttymään kunnolla lampaille. Tällä kertaa ei kuitenkaan edistystä asiaan. Ainut mitä Poncho teki oli nopeita hyökkäyksiä lampaita kohti :( Seisottiin lampaiden vieressä niin yritti vaan katsoa muualle. Voihan se olla ettei Ponchosta tule paimenta. Olen nimittäin päättänyt että mikä koirasta ei ole kivaa niin sitä emme tee. No ehkä ensi kesänä pääsen säännöllisesti lampaille niin sit ehkä näkee tuleeko edistystä.

Aramis pääsi pikästä aikaa lampaille. En ole tykännyt tehdä sen kanssa kun se haukkuu tehdessä. Nyt meillä oli sille sitruunapanta mutta Aramis on niin korkeessa vietissä että se vaan haukkui pannan tyjäksi. Otettiin seuraava sotasuunnitelma..Katja sanoi että otetaan liinassa sellaista treeniä että joka askel on hallittua ja tämä toimi. Aramis joutui keskittymään niin paljon ja tuli vietissä alemmaksi niin saatiin haukkuminen pois. Saatiin treenattua myös kuljetusta maneesissa. Treenattiin lähinnä sitä että kävelisi rauhallisesti perässä eikä tulisi liian lähelle lampaita. Tämä oli aluksi hirveän vaikeaa aramikselle kun koko elämän kun olen sitä kutsunut tulemaan niin sen on pitänyt tulla vauhdilla. Nyt olisi pitänyt nousta maasta rauhallisesti ja kävellä rauhallisesti mua ja lampaita kohden. Aramis oli hieman hämillään mutta saatiin onnistuneita toistoja. Olin tyytyväinen treeniin.

 

Auto on edelleen rikki joten tänään kävelin töihin ja takaisin. Matkaa kertyi yhteensä n. 13 km. Juoksutin vielä töissä juoksumatolla Ponchoa 15min.

Otin lenkin yhteydessä luoksetulon joka meni tälläkertaa tosi hyvin. Jopa maasta eteentulo oli vauhdikas! Tämähän on ollut meillä ongelma että viimeinen pätkä tullaan ravilla. Ja lumipallolla seis-käskyä.

Treenailin Poncholle torstaina Paikkamakuuta, seuraamista ja ruutua. Otin lopuksi eteenmenoa.

Paikkamakuussa olen nyt ottanut viivettä sanan valmis ja käskyn väliin. Tämä aiheutti aluksi sen että meni todella hitaasti maahan. Nyt muutamia toistoja on onnistunut niin että maahanmeno on ollut nopea ja hyvä.

Seuraamisessa paikka hyvä. Täyskäännös vasempaan on huonontunut ja samoin askeleet ja peruutus. Näitä nyt treenailtava. Vire mielestäni hyvä.

Ruudussa alusta. Merkille menee hyvin mut aina ei pysähdy suoraan merkin taakse. Merkkiä siis treenailtava erikseen. Ruutuun meno todella vauhdikas, paikka hieman unohtu. Meinas kaahata ohi. Otin sitten erikseen paikkatreeniä läheltä. Tätäkin otettava. Samoin ruudun loppuosaa. Naksuteltava sitä että tulee sivulle. Voittajan kisassa Pon juoksi hieman musta ohi.

Lopuksi eteenmenoa joka on ehdottomasti Ponchon suosikki juttu. Nyt otin ekaa kertaa niin että lelu olikin mulla ja komensin maahan. Meni hienosti maahan mutta pää kääntyili puolelta toiselle etsien lelua. Mutta hienosti totteli heti ja nopeasti käskyä. Heitin lelun palkaksi. Viimeine  toisto niin että lelu oli palkkana.

Aramikselle otin sitä treeniä mitä lampailla elilaitoin maahan ja pyysin sitä kävelemään mua kohden. olipas koira hiukan hämmentynyt aluksi mutta sain kyllä ihan hyviä toistoja.

Aramis otti myös eteenmenoa, seuraamista, liikkestä istumista ja paikkamakuuta.