Nonniin.. bh-kokeen treenaaminen aloitettu!

Olitiin Myyrmäessä energia-areenan parkkipaikalla. Ekaksi kouluttaja halusi nähdä hieman seuraamista. Se menikin hienosti vaikka en paljoa ehtinyt Ponchoa viritellä. Kontakti oli hyvä. Hieman kuulemma Ponchon pylly on ulospäin. Itse en sitä näe kun en haluaisi kyylätä koiraa. Otettiin sitten niin että heti kun oli ihan suorassa palkkasin patukalla. Parani toistojen myötä. Nyt pitäisi sitten saada joku kyyläämään meidän seuraamista että saisin palkattua kun on ihan suorassa.

Kaikki teki vuorollaan seuraamista ja me muut katseltiin. Sitten otettiin kaupunkiosuutta mikä on meille se hankalin. Aluksi kävelin ihmisryhmää päin ja sitten yksi ihminen rupesi minulle puhumaan. Poncho olisi halunnut mennä hyppimään sitä ihmistä vasten. Komensin sitä mutta heti kun aloin puhua uudestaan niin olisi halunnut hyppiä lisää. Komensin sen "käy siihen" ja sitten menikin hyvin. Ei haukkunut, siitä olin ihmeissäni. Otettiin 3 toistoa. Sitten oli ohi juoksevia ihmisiä, ne ei haitannut mutta kun kouluttaja tömisytteli jalkoja maahan niin tämä aiheutti Ponchossa haukkumisen. Näitä nyt siis treenattava.

Sitten lopuksi jätin sen tolppaan kiinni ja menin piiloon. Ei ollut välittänyt ohi menevistä koirista. Palkkasin ruualla kun tulin piilosta.

Sitten toimittiin vielä häiriökoirana muille. Poncho oli kyllä kaikin puolin hienosti. Mutta treenit jatkuvat :)

Sen jälkeen menin meidän kentälle ottamaan Tokoa. Kenttä oli vielä tosi märkä joten en paljoa voinut tehdä.

Seuraamista otin, en kyllä tiedä oliko koira suorassa kun en rupea taakseni kuikuilemaan mutta muuten iloista tekemistä.

Sitten kaukot kymmenestä askeleesta. Meni hienosti. Ei vinottanut mutta hieman huonosti istui taaksepäin. Nyt siis tämä treeniin :) Ikuisuus projekti!!!

Merkkiä joka menee hienosti. Ja ihan tasamaa noutoa ensin kisamaisesti raskaalla kapulalla. Himmailee takasin tulossa. Otin sitten pelkkiä palautuksia patukalla. Himmaili edelleen. No pidettiin silti hauskaa sillä en halua paineistaa koiraa noissa palautuksissa. Treenattava nyt tunnarikapulalla palautukset huippu-kivoiksi ja otettava luoksetulon loppua mega-palkalla. Kyllä se taas siitä. Muistelee että painin sen ongelman kanssa viime syksynä että koia törmää kun on niin innoissaan tulossa luokse joten treeniä vaan..

Sitten ajattelin että on aika kokeilla ohjattua-noutoa kapuloilla ja merkin kanssa. Otin kahdella kapulalla. Haetutin vasemman kapulan. Leveys noin 15 askelta, syvyyttä ei juurikaan.

Merkille hienosti josta palkka. Lähti hienosti ja kehut kun oli kapulalla. Palautus voisi olla vaudikkaampi mutta siitä pitää nyt treenata.

Tosi kiva treeni, leikittiin myös paljon.

Aramis otti seuraamista jossa palkka vasemmalle täyskäänöksistä ja perusasennosta. Ihan tasamaa noutoa. Hienosti kiersi kapulan. Aramis on kyllä niin perus positiivinen koira että on ilo katsoa kun sillä on aina niin hauskaa :)

Sai aramis tehdä myös yhden ohjatunnoudon..hienosti haki ja palautus vauhti on hieno. Täysillä!!