Aamupäivällä olin koirien kanssa histassa lenkillä. Otin pudotettuanoutoa ja esineruutua.

Ekaksi Poncho pääsi tekemään pudotettua. Ei nähnyt pudotusta, matka 90 askelta. Lähti täysillä, toi täysillä, hieman vino luovutus. Taistelua palkaksi.

Aramis sama juttu. Ekalla ei lähtenyt. Toisella lähti, meni vauhdilla, toi vauhdilla, nyt hyvä luovutus. Palkkaus nameilla

Aten kanssa tein niin että näki kun tiputin, käveltiin vähän matkaa ja lähetin. Lähti hyvin mutta kun ei heti löytänyt (etsi varmaan katseella) niin tuli takaisin. Kävelin uudestaan esineen luokse ja näytin esineen. Kävelin lyhemmän matkan ja lähetin. Nyt löysi ja toi mutta juoksi ohi :) palkaksi nameja ja taistelua.

Lenkin lopuksi otin esineruutua.

Kaistale joka noin 30m leveä ja 50 syvä. Kolme esinettä. Yksi oikealla takana, yksi vasemalla laidassa keskellä ja yksi edessä keskellä (narulelu,vinkulelun jämät ja kuminenpallo).

Aramis ekaksi. ekalla lähetyksellä nousi vinkulelun jämät, tokalla upposi hienosti takakulmaan ja toi narulelun. Kolmannella toi kumipallon. olin tosi tyytyväinen.koira näki vienin mutta jaksoi tehdä motivoituneesti töitä kolme esinettä :))

Poncho sitten. Eka nousi suhteellisen nopeasti(vinkupallonjämät). Toisella pistolla lähti jäljelle ja teki pitkään töitä. Ei kuitenkaan tullut mun luokse vaan työskenteli kokajan. Toisena nousi narulelu takakulmasta ja olin tähän niin tyytyväinen että lopetin.

Aten kanssa vietiin yhdessä esinneet ruutuun. Ekaksi nousi hienosti takakulmasta narulelu. Toisena nousi vinkulelunjämät(ei oikei halunnut ottaa suuhun, mutta lopulta toi)

Sitten päästin kaikki koirat kilpaa etsimään viimestä esinettä. Poncho bongasi ekana pallon. Leikittiin kaikkien kanssa pallolla.

Sitten illalla purinalle treenaamaan. Otin tällä kertaa tokoa.

Poncho aloitti seuraamisella. Mä en kyllä osaa kävellä hyvää tahtia sen kanssa. Aramiksen kanssa voi kävellä reippaasti. Jos kävelen Ponchon kanssa niin, se helposti edistää. Pitää siis kävellä hitaammin. Mutta sitten se tuntuu niin vammaselta :( Meni kuitenkin hyvin. Namia palkaksi välillä, lopuksi taistelua.

Sitten ruutua. Ruutu siis valmiina, luoksetulo merkit häiriömerkkeinä n. 10 m päässä. Ekaksi sai etsiä ruudun katseella. Nyt katsoi hyvin. Sitten vienti merikille. Kutsu ruutu niin että pyöräytin ruutuun. Taistelua palkaksi.

Sitten lähetys ja naksulla merkkasin paikkaa.Nyt seis-käskyllä hyvät pysäytykset. Kun ei ole juoksemassa täysillä niin ehtii pysähtyäkkin. Toistoja 3 kpl. Aina palkkaksi taistelua ruudussa.

Tauon jälken otin luoksetuloa. Ekalla jätöllä palkka jätöstä. Sitten suora luoksetulo. Sitten takapalkalla seisominen joka nyt tosi hyvä. Sitten jätin seisomaan ja ajattelin ottaa loppupätkää.Kun sanoin ligg niin meinas mennä maahan mutta jäi seisomaan. Sitten hinkattin sitä. lopulta onnistuneita toistoja muutama. Tätä täytyy kanssa muistaa ottaa sillä nyt olen ottanut niin paljon seisomista että maahanmeno on unohtunut.

Sitten tunnari. Ekalla toi heti oman. Tokalla vaihdoi kapulan paikaa, meni suoraan sille kapulalle joka oli äsken "oma", meinasi ottaa suuhun. Huomas ettei "oma" ja jatkoi haistelua. Toi oman. Tyytyväinen mielentilaan. Rauhallinen ja tarkka. Vaikka palauttikin ravilla.

Tauon jälkeen otin hyppynoutoa patukalla. Meni hyvin. Autoin takaisin tullessa kun oli tosi vinossa. Naksuttelin takasintuloa.

Lopuksi vielä seuraamista niin että Riitta kuvasi videokameralla. Sitten paikallaolot niin että kolme koiraa rivissä ja Heli jäi touhuamaan Batmanin kanssa häiriöksi. Samalla katsoi jos pää meinasi nousta. Jouduin muutaman kerran toistamaan "alas-käskyn". muuten hyvä paikalla makuu. Aika ehkä 4 min ?

Aramis tekin hyppynoutoa, nopeita istumisia ja maahan menoja ja tietty seuraamista.