Taas on tullut touhuttua kaikenlaista koirien kanssa, kiitos Helin joka jaksaa touhuta yhtä innoissaan kun minäkin :) Poncho kävi viime viikolla  tutustumassa ketteryysesteisiin. Heli oli lupautunut oppaaksi sillä minulle noi raunio jutut ovat ihan uusia. Käytiin kaikki paitsi tikapuut läpi ja Poncho suoriutui taas kerran hienosti uusista asioista. Hienoa seurata kuinka oma aloitteinen Poncho on. Kerran kun näytän sille miten pitää tehdä niin seuraavaksi se tarjoaa ihan itse haluttua toimintaa. Esteet siis suoritettiin hienosti ja olen kyllä aika ylpeä pienestä koirastani :) Poncho kävi myös Cristan opissa ja saatiin taas paljon hyviä neuvoja sekä pennuille että isoille koirille. Saatiin läksyksi tehdä lisää kontakti harjoituksia ja pentunoutoa tunnarikapulalla. Poncho sai myös luvan harjoitella seuraamisen alkeita. Yritän saada sen kävelemään oikeassa paikassa ilman hyppimistä ja suorassa. Tässä vaiheessa ei vielä käskysanaa. Crista sanoi myös etää Ponchon kanssa pitää olla tarkkana "aijaamisen" palkkaamattomuudessa. Pitää olla tarkka ettei palkkaa sitä huonosta sivulla istumisesta vaan vaatii ryhdikkään istumisen. Kaikki pennut suoriutuivat todella hienosti viime kuukauden läksyjen tarkistuksesta ja Crista kehuikin pentuja :) 

Poncho teki Batmanin kanssa ensi esiintymisen Match Show:ssa Vermossa. Heli sai ylipuhuttua minut kehään Ponchon kanssa vaikka olin sitä mieltä että ei se osaa vielä esiintyä. Kehässä meni todella hienosti. Poncho seisoi hienosti treeni määrään nähden ja käyttäytyi muutenkin hyvin. Antoi katsoa hampaat ja ravasi nätisti vierellä. Saatiin sininen nauha eikä sijoituttu mutta Batman tuli hienosti kolmanneksi :)

Aramiksen ja Aten kanssa ollaan tehty hieman agilityä mielen virkeyden vuoksi. Saa nähdä milloin uskaltaisi Aramiksen kanssa kisaamaan. Ehkä pitäisi ensin kuitenkin treenata sitä ihan oikeasti :)

Aramiksen kanssa ollaan kyllä Tokoiltu. Merkkiä ja ruutua ollaan otettu. Merkki menee silleen jotenkuten ja sama ruudun kanssa. Pitää nyt vain muistaa että ovat uusia asioita koiralle eikä pidä vaatia liikaa :) Niikuin Crista sanoi "kaikkea ei voi saada kerralla"! Kumpa nyt tulis vaan paremmat ilmat niin pääsisi kunnolla treenaamaan. Olen ottanut myös hyppynoutoa metallilla ja ihan hyvin hyppää, vaikka olin parivuotta sitten varma että jos päästään joskus evl:n niin ei muuten hyppää metalli suussa. Ote on kyllä liian löysä. Pitää opettaa puremaan kapulaan paremmin kiinni. Pitäisi myös ottaa paikallaoloissa yksitellen maahan menoja. Onneksi treenit alkaa taas ensi viikolla.