Jälki 1.

Keskiviikkona päätin lähteä katsomaan Petikon pellot ja ajattelin tehdä molemmille koirille jäljet. Kun pääsin Petikkoon niin kaikki pellot olivat kylvetty viljaa tai jotain muuta..voi prk! No päätin sitten kuitenkin tehdä jäljet kun olin mennyt aikaisemmin Petikkoon. Oli siis tarkoitus treffata Sini myöhemmin tottistreenien muodossa.

No eikun ensimmäistä metsäjälkeä tallomaan. Jälki oli 840 askelta pitkä. Siinä oli kulmia 3-4, kaksi ojanylitystä ja yksi tien ylitys. Siis haastetta ihan tarpeeksi meille. Tein myös noin 4m janan. Jäli vanheni noin puoli tuntia. Keppejä 4 kpl. Maa oli kosteaa ja ilma tyyni.

Poncho aloitti. jana meni hienosti. Otti jäljen heti ja  lähti hyvin jäljestämään. Mulla oli vaan n. 4m pitkä liina, ajoin sen päästä. Eteni hyvin, reippaammin kun pellolla mutta tarkasti. Ekan kepin ilmaisi hyvin maahan. Siitä nakkia palkaksi. Olin namittanut jälkeä joissain vaikeissa kohdissa muutaman askeleen. En uskaltanut kauheesti laittaa makkaraa metsään sillä siellä oli paljon kusiaisia. Ja Poncho syö makkarat vaikka niissä olisi niitä samperin kusiaisia :(

Toinen keppi ilmaistiin istueltaan mutta palkkasin ja kehuin silti. Nyt on vain pää asia että ilmaisee!! Kolmas keppi oli heti kulman jälkeen ja poncho meni kulman hieman pitkäksi ja meni suoraan kepistä yli. En reakoinut mitenkään vaan jatkettiin matkaa..

Viimeinen keppi oli sellaisessa maastossa missä oli paljon muitakin keppejä. Hyvin kuitenkin ilmasi mutta siis istueltaan. Taas bileet pystyyn. Olin erittäin tyytyväinen jäljestykseen. Ainut oli se yksi kulma mikä meni hieman pitkäksi mutta muuten oikein mukavaa ja tarkkaa jäljestystä.

Ojan ylityksissä pyöri hetken ojan toisella puolella..sai sitten hajun toiselta puolelta ja hyppäsi mielettömällä loikalla toisele puolelle. Myös tien ylitys meni hienosti. Hyvä pieni koira!!

Päätin sitten kävellä uudestaan saman jäljen ja ajattelin ajaa sen Aramikselle ihan mielenkiinnosta.

Aramiksella janalle lähetyksessä jouduin käyttämään käsi apua. Lähti innoissaan ja sellaista siksakkia miten se nyt aina jäljestää..oli niin innoissaan että kadotti vähänväliä jäljen. Seisoin paikallaan ja ainakun nosti uudestaan jäljen niin jatkettiin matkaa. Aramis ilmaisi kans kolme neljästä kepistä. Yksi ihan helpossa kohdassa oleva keppi jäi ilmaisematta. Ei pysty tietämään mikä oli.. No Aramis ei muutenkaan oikeesti osaa ilmaista keppejä. Mitänyt aina välillä sillekkin ottaa jälkeä ja keppitreeniä. Mutta ei siis mitenkään säännöllisesti. Eli siihen nähden todella hieno suoritus..jospa sitäkin jaksaisi treenata tohon jäljestämiseen.

Jälki 2.

Tänään sitten pellolle jälki. Ilma oli painostava ja suht lämmin. Aurinko paistoi. ei tuullut juuri ollenkaan. Ukkosta ilmassa. Pelto kuitenkin kostea.

705 askelta pitkä. 4m jana. 6 kpl keppejä ja 6 kpl kulmia. Siinä haastetta pienelle koiralle.

Olin namittanut kaikki kulmat. Muuten ei makupaloja muualta kun kepeiltä. Paitsi paalulla oli nameja. Heinä oli ajoittain todella pitkää. Sen huomasi kun lähetti kohti paalua pellonreunalta niin paalua ei näkynyt ollenkaan. Lähti hyvin, otti hienosti jäljen. Ajoin taas liinan mitalla ( siis lyhyen liinan). Vauhti hyvää,reipasta mutta ei juoksua. Jäljesti tarkasti ja kulmat oli täydelliset :) Ja mikä parasta ilmasi KAIKKI kepit!!! Ja vielä maahan. Palkkasin kiljahduksilla koska olin niin tyytyväinen ja tietty nakkia ja sitten päästin heti takas jäljestämään.

Jälkeä tallatessa jänis sinkosi ihan mun edestä ja mietin kuinka Poncho siihen tulee reakoimaan. Mutta ei mitään..toimi kun junan vessa :))

Aramikselle 100m pitkä suora missä viisi keppiä. Ei nameja muuten. Meni taas siksakkia alussa kunnes rauhoittui ekan kepin jälkeen. Sitten parani mutta liikaa höyryä päässä kaverilla. Menee epätarkaksi. Kaikki kepit silti ylös. Pitäs ajaa joka-askeleelle-nameja jälkiä sille niin sais sen ymmärtämään että jälki etenee suoraan eikä minnekkään sivuille!!