Lumi on sulanut ja aurinko paistaa. Käytiin pääsiäisenä paimentamassa Kausalassa ja oli kyllä taas kiva nähdä koiria oikeesti siinä hommassa mitä niiden pitäisikin tehdä. Jos vain olisi mahdollista niin omistaisin pari lammasta.. ehkä joskus vielä :) Ponchokin pääsi tutustumaan lampaisiin ja Katjan sanojen mukaan voimakas pentu kun lampaat väistivät jo nyt vaikka ikää on vain 4,5kk. Poncho syttyi lampaille aika nopeasti ja jätimme homman siihen. Lisää sitten kun ikää tulee hieman lisää.

Jäljestyksen alkeita olemme harjoitelleet nyt kun maa on sula. Lähinnä makkaraneliöitä on tullut tehtyä. Poncholla on niin fanaattinen asenne ruokaan että meinaa mennä hosumiseksi välillä. Pitää muistaa rauhoittaa tilanne ennen neliöön menoa. Käyttää nenää hyvin ja tarkasti. Huomaa heti jos ajautuu ulos tallatulta alueelta. Olimme myös pentutapaamisessa missä otimme hakua. Poncholla oli kome maalimiestä valmiiksi piilossa. Lähdimme kävelemään kohti ensimmäistä mm:stä. Poncho irtoaa hyvin ja käyttää hienosti nenäänsä. Ja ei mennyt kauan kun eka ukko oli löydetty :) Tykkään siitä että Poncho kykenee tehdä töitä vaikka en ole lähellä sitä. Hyvin itsenäisesti eteni metsässä. Toinen ja kolmaskin mm löytyi hienosti. Kyllä on mukava katsoa kun Poncholla on niin kivaa kun se on löytänyt ukon metsästä.

Ohitus tilanteita pitää harjoitella jatkuvasti. Poncholla on erittäin kova vahtivietti ja varsinkin omassa pihassa pitää haukahdella ohikulkijoille. Meillä käytössä oleva "ohi-käsky" toimii kuitenkin hyvin. Hakee kontaktia hyvin käskyn kuultuaan. Sivulle tuloja ollaan otettu vähän ja myös sivulla kävelemistä ilman käsky-sanaa. Ruutuun juoksemista myös silleen että jätän Ponchon istumaan ja mene itse ruutuun. Sitten leikitään ruudussa patukalla. Myös kosketus alustaan olen Ponchon ehdollistanut. En ole vielä oikein osannut päättää miten ruudun opetan. Joko lelulla tai sitten alustalla. No sen näkee sitten.. Ruokakupilla tulee otettua paikallaistumista tai makuuta.

Olen yrittänyt leikkiä Ponchon kanssa paljon. Tällähetkellä ehdoton ykkönen on frisbee ja sitten hyvänä kakkosena tulee tennispallo. Jospa tostakin saisi pallohullun koiran :)

Aramiksen kanssa treenataan ahkerasti Evl:n liikkeitä. Katellaan miten ne saa kasaan ja sitten kisaamaan. Varmaan menee syksylle tai sitten vasta ensi talvena. Eihän tässä mikään kiire ole.

Aten kanssa treenataan agia ja ajatus olisi ilmoittaa se kisoihin taas. Saa sitten nähdä miten menee.