Aramiksen kanssa saatiin vihdoin se kauan kaivattu ykköstulos viime sunnuntaina Renkomäestä. Tuomarina oli Harri Laisi ja pisteitä tuli 270,5  ja sijoitus 1. :) Liikkestä istuminen meni nollille. Muuten Aramis toimi ihan hienosti. Pientä epätarkkuutta joissain kohdissa mutta kokonaisuus ok. Pitää treenata noutoja putkeen. Hyppynoudon jälkeen pientä levottomuutta metallinoudossa. Tunnarissa aavistuksen verran ennakointia sivulletulossa. Ruutu kuitenkin 10!!! Siihen olen todella tyytyväinen. Jatkamme viilailua evl:ssä sitten kun saamme liikket hiottua valmiiksi.

Käytiin Helin ja Batmanin kanssa raunioilla tällä viikolla kolmatta kertaa elämässä. Päästettiin pennut jouksemaan ja lähdettiin kävelemään aluetta ympäri. Ammuttiin muutamia laukauksia samalla kun pennut leikkivät. Poncho tuli katsomaan ekoilla laukauksilla Heliä ja pyssyä. Kumpikaan ei reakoinut laukauksiin.

Otettiin Poncholle ensiksi. Poncho sai nähdä että Heli lähti ja sitten siirsin sen huomion muualle.Heli meni piiloon sellaiseen betonirenkaaseen joka oli upotettu maahan. Sanoin Poncholle että "missä ukko" ja päästin sen hihnasta irti. Oli hauska katsoa kun se painoi ihan täysillä etsimään Heliä minusta välittämättä. En pysynyt perässä kun se oli jo löytänyt Helin. Heli oli neuvonut että kävelen normaalisti ja kun Poncho saa hajun niin pysähdyn. En kuitenkaan kerennyt kuin juosta perässä :)  Otettiin toinen piilo missä Heli meni sellaiseen putkeen joka suuaukolta katsottuna oli täysin pimeä. Lähetin taas Ponchon autoilta etsimään ja se painoi suoraan edelliselle piilolle tarkastamaan että olisiko ukko siellä. Jatkettiin matkaa kävellen ja kohta huomasin että Poncho sai hajun ja juoksi piilolle. Ei kuitenkaan uskaltanut heti mennä putkeen vaan tuli minua vastaan. Mentiin yhdessä piilolle ja Poncho uskalsi mennä putkeen.  Ottiin vielä kolmas piilo. Heli meni sellaisen kasan alle. Mietittiin että haju nousee varmaan viereiselle mäelle että olisi hyvä kiertää piilo takaa. Taas lähetys autolta. Kahden edellisen piilon tarkastus. Jatkettiin matkaa ja nyt Poncho käytti hienosti nenäänsä. Pysähdyin kun näin että sai hajun, koko olemus muuttui ilosta kiemuraksi kun yritti paikallistaa missä Heli oli, ja voi sitä riemua kun löysi :)   Batman pääsi kanssa etsintä hommiin ja hienosti suoriutui vaikka häiriönä oli palomiehiä tekemässä kuntorataa. Otettiin Aramikselle kanssa pari piiloa. On se kyllä mainio koira. Se oli toista kertaa elämässään raunioilla ja hienosti etsi ja löysi Helin. Oli hyvin hallinnassa ja kuunteli hienosti.  Ringo pääsi kanssa etsintä hommiin ja etsi ja ilmaisi hienosti. Onnea vaan Helille lauantain kisoihin!

Ponchon kanssa ollaan myös jatkettu iltaisin ihmisten ohitusta ja niin ettei niille ensin tarttisi puhista. Olen iltaisin lähtenyt sen kanssa kaksistaan ulos ja ollaan otettu ohitus treeniä.. Nyt menee jo paremmin. Pidän sen liinassa ja pyrin palkkaamaan silloin kun se huomaa ihmisen mutta ei ole vielä kerennyt puhista. Ohi-käsky toimii jo hienosti, ottaa hyvin kontaktin. Ollaan leikitty myös ahkerasti leluilla ja otin ulkona liinan käyttöön. Nyt myös ulökona lelun tuominen onnistuu jo kohtalaisesti.

Ollaan jatkettu myös kontakti treeniä ja uutena olemme yrittäneet harjoitella seisomista paikallaan. Poncho on menossa Aussien Open-show:n ja siellä pitäisi yrittää osata esiintyä. Saa nähdä mitä saamme kuukaudessa aikaiseksi ;) Ja ollaan me hiukan juostu kosketusalustalle ja ihmetelty noutokapuloita :)