Aamulla taas Petikkoon Bat-halliin tokoilemaan.

Aloitin Aramiksen kanssa ruudulla. Tarkoituksen oli että vahvistan paikkaa naksulla ja motivoida. Ruutu tehty valmiiksi. Täyspitkä matka. Menin lähetyspaikalle ja annoin A etsiä ruudun katseellaan. Tuijotti vain merkkiä joten näytin kädellä ruudun. Sitten kävelytin A n. 10 m päähän ruudusta ja lähetys. A todella innoissaan. Haukahti ja juoksi melkein ulos ruudusta. Siis mun \"seis\" käsky myöhässä. Palkaksi kissanruokaa :) Sitten uusi lähetys vähän pidemmältä. Nyt ehdin naksauttaa keskellä ja A pysähtyi siihen. Taas palkaksi kissanruokaa. Kolmas toisto kisamaisesti, merkki hieman huono. Ruutuun meno hyvä! Pysähtyi hyvin. Jätin seisomaan. Kävelin kisamaisesti ja kävin palkkaamassa ruutuun. Sitten lopuksi vielä pelkkä merkki joka nyt tosi hyvä !

Sitten pitkää seuraamista. Aluksi hieman vino perusasento. Ja ei keskittynyt niin hyvin. Parani loppua kohden. Osan aikaa Linda käskytti. Sai palkaksi vain kehuja.

Ohjattu niin että vein itse kapulat. Kapulat Agi-esteiden lähelle jotka olivat seinän vieressä. Haetutin vasemman. Leveys ja syvyys kisamaisesti. Merkki hyvä.Palkkaus merkistä. Lähti hyvin. Luuli Agility puomin osaa ensin kapulaksi, etsi itsenäisesti ja hyvin kapulan. Palautus vauhdikas.

 Metallihyppy agihypyllä. Heitin kapulan tosi paljon vasemmalle reppujen sekaan. Lähti hyvin löysi kapulan mutta meinasi tulla ohi. Kielsin. Hyppäsi kuitenkin hyvin takaisin. Uusinta kerralla meni hienosti :)

Poncho aloitti sivuille tulolla ja seuraamisella. Otin sivulle tuloja niin että frisbee oli vasemmassa kainalossa. P oli todella innoissaan frisbeestä. Laitoin frisbeen pois ja otin namilla seuraamsita. Oli hieman yli-innokas ja meni hieman tanssahteluksi. Yritti aina vapauduttuaan hyökätä frisbeeseen. Otin kuitenkin n. 6 toistoa seuraamista lyhyessä remmissä. Lopulta rupesi paremmin keskittymään. Otin vielä kontaktia niin että Mari tekli Dessin kanssa hyppynoutoa edessä. Meni hyvin. Ottaa enemmän häiriötä jos on joku tuttuihminen (Heli ja Sini ) jon tekemässä häiriötä. Tuntemattomat ei kiinnosta juuri ollenkaan. Seuraamiseen on nyt ruvettava panostamaan. Se on meillä ihan vähiten tehty juttu.

Sitten ruutua niin että vein frisbeen ruutuun. Istutin taas n. 3 m päähän merkistä ja sanoin \"missä ruu \" Katsoi merkkiä ja ruutua hyvin. Sanoin vielä että mennään merkille ja ruutuun ja sitten autoin merkille. Nyt olin tarkka että pysyi siinä asennossa missä olin sanonut \"seis\". Katsoi ruutuun päin kun lähetin. Paljon muita koirakoita treenaamassa häiriönä. P juoksi silti täysillä niiden ohi ruutuun :)!! Ruudussa leikkimistä ja sitten lähetys puolesta matkasta tyhjään ruutuun. Mun seis oli myöhässä ja pysäytys meni pitkäksi. P seisoi aivan takalinjalla. palkkasin kuitenkin frisbeellä kun olin itse myöhässä pysäytyksessä. Otin uudestaan tyhjään ruutuun ja nyt olin hieman liian ajoissa pysäytyksen kanssa. P pysähtyi heti kun huusin seis ja seisoi aivan etulinjalla. Otin vielä viimeisenä niin että sai juosta täyden matkan ruutuun missä oli frisbee. Lähetin Voi-luokkamaisesti suoraan.

Tauon jälkeen nopeita istumisia, seisomisia ja maahanmenoja. Olen tyytyväinen miten hyvin erottaa käskyt toisistaan vaikka ottaa putkeen erikäskyjä.

Kaukkarit otin niin että suoraan maahan ja siitä istumista ja palkkaus. Niitä pari ja sitten maasta ensin istumaan ja sitten seisominen ja siitä palkkaus. Sitten vielä maahan ja siitä palkkaus. Matkaa n. 1,5m. Vaihtoi hyvin asennot.

 Nouto niin että jätin istumaan. Vein kapulan n. 15m ja jäin itse seisomaan kapulan viereen. Lähti hyvällä vauhdilla ja kiersi tosi hyvin kapulan. Palkkasin kierrosta frisbeellä. Näitä 3 toistoa ja sitten kisamaisesti mutta niin että vain kapulan. Palautus hyvä ja tiivis!

Treenin jälkeen lenkille Helin kanssa Luukkiin. Oli todella kaunis ilma ja Heli ottikin kuvia koirista. Toivottavasti kuvat onnistuvat. Otettiin rullan tuomista parkkiksella lenkin päätteeksi. Batmanillä meni jo hienosti rullan pitäminen Helin sivulla. Hakeminenkin onnistui jo paremmin. Molemmilla pennuilla on sama ongelma ku ihminen jolta rullaa haetaan on niin ihana että ensin pitää hyppiä kyykyssä olevaa ihmistä naamaan. En tykkää kun Poncho tekee tätä. Sillä menee tekeminen ihan höseltämiseksi. Otin sen kerran pois ja murahdin sille että se on ihan typerä kun tolleen pitää hyppiä. Otettiin sen jälkeen niin että rulla oli maassa eikä Helin kädessä ja Heli seisoi. Nyt meni niin kuin haluan. P lähti ja haki rullan ilman mitään hyppimisiä. Tämän asian kanssa pitää olla tarkka.

 Illalla otin Ponchon kanssa kaukkareiden liikeratoja. Lähinnä maahan-seiso-maahan. Kun otin matkaa n. 2 metriä niin meinas tulla hieman eteenpäin maahanmenossa. Joten otin peruuttamista ja siitä maahan jolloin sain oikean liikeradan maahan menoon. Tämä auttoikin. Pitää miettiä otanko käsimerkin mukaan maahan menoon vai en. Tällähetkellä maahan ja seisomisesta-istumaan käskyt on vain sanalliset. Muissa on käsimerkki mukana. Nousee seisomaan-maasta hyvin. Otin myös istumista.

Sitten vielä tarkkuuta kolikolla ja esineen etsimista sisällä. Nämä ovat kivoja leikkejä P mielestä :)

Aramiksen kanssa otin myös kaukkareiden liikeratoja, tarkkuuta ja esineen etsimistä. A on kyllä aikas huono esine-etsinnässä- Luovuttaa aika nopeasti ja tulee katsomaan mua että autas nyt vähän. Pitänee tehdä helppoja että motivaatio kasvaa.

Ruualla Aramis paikalla istui ja Poncho makasi. Aikaa vain n. 1min