Aamulla hallitreeneihin. Ei oikein huvittanut treenata joten käskytin muilta ja söin pullaa :) Aramis sai Niinalta ja Lindalta siankorvia ja kuohuviinipullon TVA:n kunniaksi :) Kiitoksia niistä!!

Otin kuitenkin Ponchon kanssa paikalla olot ekaa kertaa ryhmässä. Istui hyvin, vähän ihmetteli tilannetta. Paikallamakuu oli ihan ok, vaadin hieman liikaa kun ekaa kertaa vieraassa ympäristössä yritin kävellä ympäri, kesti melkein taakse ja sittenh nousi pää. Muuten levollinen makuu..

Otin myös ruudun. Sain Niinalta noottia kun en vaadi P tarpeeksi. Se on varmaan ihan totta, annan sen aika paljon soveltaa. Ajattelen varmaan että en ole oikein opettanut tiettyjä juttuja joten en viitsi vaatia niitä. Joten päätin että nyt opetan sitten pari asiaa P kunnolla. Esim. merkin takana olevan paikan. Kun olen opettanut paikan kunnolla niin voin myös vaatia sitä seisomaan siellä kunnolla ja oikeassa asennossa. Toinen on ruudussa seisomisen kesto. Näissä asioissa olen hieman lintsannut. Hyvä että on kouluttaja joka sanoo asioista muuten sitä tulisi vaan tehtyä samoja asioita kuukaudesta toiseen.

Merkin opetan alustalla. Aramiksellakin sain hyvän merkin sillä tavalla joten teen samoin. Otin illalla alusta treeniä. Hyvin P muisti mikä juttu oli vaikka joskus pentuna ottanut kosketusalustaa. Otin myös seis käskyä niin että kun P oli menossa makupalan perään sanoin "seis" ja sen täytyi pysähtyä. Kaksi kertaa ei kuunnellut vaan juoksi makupalalle. Kolmannella kerralla kun oli juoksemassa makupalan perään ja olin sanonut seis niin tokkäsin P kylkeen. Ja vaadin sitä pysähtymään. Tämän jälkeen aivan loistavat pysähdykset. Tämä treeni lähinnä siksi että kun ruudussa se on menossa frisbeelle ja se ei olekkaan siellä niin saan sen pysäytettyä kunnolla vaikka veto palkkaan olisi kova. Otin myös normaali "liikkeestä seis" ja kaukokäskyjä. Nyt olen tyytyväinen asennon vaihdoksiin. Ei ole enää niin hätäisiä. Keskittyy paremmin.

Hallitreenien jälkeen menin ottamaan hieman tottista Aramikselle. Tein sitten myös  Poncholle eteenmenon ja jättöliikkeitä. Aramikselle otin seuraamista ja eteenmenoa. A otin eteenmenon namikupilla ja P narupallolla. Molemmilla hyvät eteen menot.

Ponchon jälki oli n. 50 m pitkä ja serpentiinin muotoinen. Alussa ja lopussa suoraa pätkää. Lopussa keppi. Ilma oli aurinkoinen. Pelto välillä aika savinen. Tiesi heti taas mitä oltiin menossa tekemään ja annoin vetää pellolle. Tätä pitäisi miettiä että milloin pitäisi ottaa enenmmän hallintaa pallolle mentäessä. No kun kuitenkin rauhoittuu hyvin jäljen alkuun niin olen antanut vetää pellolle. Aloitus hieno,rauhallinen ja tarkka. Nameina kuivaruokaa. Pitää ottaa ensikerralla koiranmakkara paloja. Jäin turhaa pureskelemaan ruokaa (isoja nappuloita). Jäljesti hyvin vaikka mentiin peuran jälkien yli ja peuran kakkaakin oli ihan jäljen vieressä. Lopussa taas vähän aikaa ihmetteli ja kävi siiten maahan. En muistanut taaskaan sanoa "ligg" kun haisto kepin. No otin erikseen keppitreeniä. Toistoja 5 kpl. Kävelin suoran pätkän n.10 m ja laitoin 4 keppiä aina yhdelle jäljelle. Jäljellä ei ruokaa. Eka meni hieman ihmetellessä mutta loppua kohden parani. Viimeiseen olin tosi tyytyväinen. Meni tarkasti kepin eteen maahan. Tämä on kyllä hyvä treeni.

Aramiksen jälki oli n. 30 m pitkä ja suora. Lopussa keppi. Nähtiin kyy kun mentiin pellolle ja mä jo säikähdin että se pisti Aramista. Tuli mieleen se kun 2 vuotta sitten A puri kyy. Pitääkin ottaa kyypakkaus autoon, vaikka eihän se ole kuin kortisonia..

Lähtö hyvä, vauhtia olisi ollut mutta pidin lujaa vastaan. On se voimakas kun P on tottunut pitämään. Rauhoittui kuitenkin ihan hyvin kun huomasi että ei pääse rynnimään. Lopussa myös ihmetteli mutta lopulta otti kepin suuhun. Palkkaus makupaloilla kupista ja leikkiminen kepillä.

Otin myös Aramikselle keppitreenin. Ekan kepin kohdalla meni hienosti yli mutta pysähtyi toiseen keppiin ja nosti sen. Palkkaus siitä. Nostatin muutkin kolme keppiä. Meni ihan ok.

480981.jpg