Tänä talvena ei taukoilla koko talvea. Olisi tarkoitus yrittää kerätä SM-nollat kasaan kesää varten joten Agilityä koitetaan kisata näin talvellakin. Olen pikkuhiljaa ruvennut taas treenaamaan. Hyppytekniikkaa jatketaan ja ainakin mun silmään hyppääminen jo vaikuttaa aikas hyvältä.  Nyt ollaan tehty säännöllisesti joka treenikerran alussa hyppytekniikkaa n. 5 kk ajan. Tasaokserit menee hyvin. Samoin riman korkeus vaihtelut. Nyt Poncho osaa jo katsoa millä korkeudella rima on eikä vaan loikkaa ylöspäin. Samoin askeleen pidennys treeni.

Siivekkeen kiertoa ja taivutustreeniä olen tehnyt myös. Kontakteilla voi ottaa sivuttais etäisyyttä hienosti. Tekee kontaktit varmasti. Puomi voisi olla nopeampi. Hipsuttelee lopun. Katsotaan saadaanko toistojen myötä lisää nopeutta. Keppikulmat ja häiriö pujoittelu on nyt treenissä. Poncho on niin hassu..silloin kun sille opettaa jotain uutta niin vauhti tippuu melkein kävelyvauhdiksi kun hän keskittyy niin tekemään oikein. Toistojen myötä sitten nopeus tulee aina takaisin.

Olen maalla aina ampunut Poncholle ja tänään otin ensimmäisen kerran niin että Sami ampui kun seuruutin Ponchoa. Laukaus tuli vielä takaapäin ja Poncho ei reagoinut mitenkään :) Makuulla pysyy kun itse ammun mutta nousee niin paljon siitä kun sami ampuu että oli vaikeuksia pysyä maassa kun olin selin. Kun kasvot oli koiraan päin niin pysyi. Laukaukset tulivat läheltä. n. 15m päästä.

Olen ottanut metristä hyppyä hallilla nyt kahtena kertana. Olen liittänyt sen hyppytekniikan jatkoksi että Poncho oppisi ponnistamaan oikein hypylle. Menee hyvin mutta tällä hetkellä haluisi kiertää hypyn takaisin tullessa. Treenit jatkuvat. A-estettä (PK) en ole vielä uskaltanut ottaa kun viimeksi ennen joulua Poncho törmäsi esteeseen niin että leuka oli verillä. Täytyisi päästä treenaamaan ensin vähän loivemmalla esteellä. Hallilla oleva on niin jyrkkä että hirvittää :/

Maalla ollessa ollaan käyty navetassa säännöllisesti että Poncho tottuisi lehmiin. Vasikat ei enää kauhistuta juuri ollenkaan mutta isot aina välillä vähän hirvittävät. Kerran yksi lehmä yritti nuuhkia Poncho takapäästä kun Poncho seisoi selin siihen. Sitä se kyllä säikähti. Mutta muuten liikkuu rennosti lehmien takana ja vasikoiden edessä. Lehmät meinaa tuijotuksellaan vielä vähän hirvittää mutta huomattavaa edistystä on tapahtunut viime kesään!

Tokoa yritän myös treenata. Nyt treenin alla on ohjatun merkki sillä Poncho seisoo ihan vinossa merkillä. Se täytyy saada kuntoon. Kaukot on ihan ruosteessa. Jätöt on ihan jees. Meinaa seisomisen istua aina välillä. Seuraavalla koiralla ei ole kahta niin saman kuuloista käskyä jätävissä. Nyt Poncholla on seis ja sit. Meinaa sekoittaa ne välillä. Seuruu meinaa olla vähän vino. Se pitäs taas treenata kuntoon ja tietty kaikki muutkin..huh..ompas taas asioita joita pitäs treenata. Kumpa aikaa olisi enemmän vuorokaudessa.

Aramiksella on ihan kohta synttärit ja 9v tulee täyteen. Onneksi on saanut olla terve. Yhteen hetkeen ontui toista takajalkaa ja aattelin että nytkö sillä sitten on mennyt se ristari. Mut sitten huomasinkin että myös toisesta takajalasta on yhdestä varpaasta mennyt pinnallinen koukistajajänne poikki ja varvas on ihan suora. Aramiksellahan on toisesta takajalasta mennyt joskus myös yhdestä varpaasta sama jänne poikki. Asialle ei voi tehdä mitään. Täytyy vaan toivoa ettei rupee vaivaamaan enemmän. Muuten on kyllä pirteä oma itsensä.