Meillä on puolet talvesta Ponchon kanssa treeni paikka Canis hallilla Juvanmalmilla. Kouluttajana on Miia Laamanen. Miia oli tavannut meidät kaikki koulutettavat kerran ilman koiria ja kartoitettu kaikkien ongelmat. Meillä ehdottomasti hyppytekniikka ja taipuminen hypyssä. Ja olin myös kertonut että puomin kontakti on hieman huonontunut viime aikoina. Himmailee ihan lopussa ja saattaa jäädä tassut puomin reunalle eikä maahan niinkuin on opetettu.

No sitten kaksi tuntia tehtiin kontakteja eri radan pätkissä. Puomi parani ehdottomasti toistoista. Mutta oli aivan selvää että kun juoksin ohi ( tämä siis kaikilla kontakteille ) niin koira otti paremmin kontaktin. Poncholle oli vaaikeaa jos otin sivuetäisyyttä paljon ja jäin taakse. Näitä treenattava nyt ehdottomasti. Ja siihen on myös mun paljon keskityttävä että annan selkeän luvan koiralle lähteä kontaktilta pois. Täytyy muistaa päästää koira mnemään kontaktille ja sitten tasaisella vauhdilla auttaa koiraa suorittamaan kontakti.

Miia siis myös huomasi Ponchon huonon hyppytekniikan. Suositteli kovasti menemään Vapun kursseille. Myös käännöksiä ( taipumaan hypyllä) treenaamme Ponchon kanssa. Tämä kyllä sopii meille enemmän kuin hyvin :)

Olipas tosi hyvät treenit. Tuli paljon perus asiaa taas kerrattua.