Tää on jäänyt ihan kirjaamatta. Elikkäs tein pari viikkoa sitten Poncholle jäljen kun oltiin Artjärvellä. Jälki vanheni reilun tunnin. Ilma oli kostea ja ei tuullut. 6 keppiä jotka olivat Samin taskussa n. puoli tuntia hajustumassa.  Jana n. 15 m. Alku jälki metsässä jonka jälkeen siirryttiin pellolle ja siellä ojan ylitys. Kulmia 6 kpl.

Poncho lähti janalle nenä vähän ylhäällä. Jana lähti hieman ylämäkeen. Käskytin uudestaan jälki jolloin laittoi nenän maahan. Otti hyvin jäljen ja lähti suht reippaasti etenemään jäljellä. Eka kulma tuli aika pian johtuen metsän ryteikköisyydestä joilloin Poncho meni aika runsaasti yli kulman. Päästin liinasta irti ja pysähdyin. Annoin sen itse etsiä jäljen uudestaan. Ottikin sen hienosti ja onneksi eka keppi oli pian kulman jälkeen niin pääsin palkkaamaan koiraa. Sitten mentiinkin hienosti metsässä nenä matalalla ja toinenkin keppi ilmaistiin hienosti. Sitten jatkettiin pellolle. Tässä oli hieno huomata kuinka Poncho joutui tarkentamaan työskentelyä pellolla jossa tuuli aika lailla. Tiheässä metsässä oli helpompi mennä vauhdikkaasti. Pellolla tuli ensiksi kulma  vasemmalle jonka Poncho suoritti hienosti. Sitten todella pitkä suora jossa kaksi keppiä. Eteni todella hyvällä tasaisella vauhdilla ja aivan jäljen päällä. Ilmaisi kepit hienosti. Sitten taas kulma oikealle ja ojan ylitys toiselle pellolle jossa ensin pikku pätkä suoraan ja sitten kulma oikealle ja taas pitkä suoroa jossa yksi keppi. Hyvä ilmaisu. Sitten vähän matkaa ja kulma oikealle. N. 30 m suuoraan ja vika keppi siinä. Hyvä ilmaisu.

Nyt täytyy sanoa että hienosti pikku koira selvitti jäljen vaikka ei oltu pitkään aikaan ajettu. Jana voisi olla suorempi ja nenä matalammalla. Nyt ilmaisu rupeaa toimimaan! Jee!! Työskenteli intensiivisesti ja ei häiriintynyt yhtään vaikka Sami kulki perässä keräämässä merkkejä pois. Eikä välittänyt yhtään lehmänpaskoista tai muista hajuista. Jäljestettiin siis laitumella. Ensi kesänä meidät kyllä näkee kokeissa jos vaan paukuissa ei tule mitään ihmeellistä vastaan.

 

Hakua kyykallioilla. Meitä oli Heli, Mervi ja Sini. Sami oli myös mukana maalimiehenä.  Ei tallattu aluetta. Poncholle pitkän tauon jälkeen maalimiehet etukulmissa ja keskipiiloissa. Molemmat etukulmat oli  ääni avulla (taputuksella) ja siirtyvinä. Ajattelin että saisin sen etenemään suoraan ja treenaisin samalla etenemistä alueella. Keskipiilot oli ilman ääniapuja ja siirtyvinä. Kolme maalimiestä ilmaisulla ja vika suorapalkalla.

Sami oli ekassa kulmassa. Poncho taisi bongata sen hajun jo keskilinjalle sillä sen verran venkuili jo lähetyksessä. Lähti kun nato-ohjus ja olikin hyppinyt ilosta Samin päällä ja nuollut naamaa. Tekee tämän onneksi vain Samille. Otti kuitenkin hyvin rullan. Toi ja luovutti hyvin. Näyttö vauhdikas.

Toinen ja kolmas hyviä suoria pistoja. Näytöt hyviä. Oli myös ottanut rullan nätisti eikä hyppinyt maalimiesten päällä. Neljäs oli vaikeassa piilossa kivikon keskellä. Poncho haki ja haki näytti aina että nyt sai hajun mutta pyöri vaan yhdessä kohdassa. Lopulta kutsuin pois ja siirryttiin hieman eteenpäin kallion päälle. Siitä lähetys ja Poncho tekikin hienon suoran piston suoraan maalimiehelle. Hieno pienikoira!!

Yksi asia on huonoa Ponchon työskentelyssä. Tai no. Mähän en ole sitä sille oikein koskaan opettanut kunnolla. Se ei osaa edetä alueella eteen päin kun tulee maalimieheltä vaan tulee aina samaa reittiä miten on sinne mennytkin. Tämä pitäisi saada kuntoon ja sitten kiintorulla kans. Sitten voidaankin mennä kokeeseen :P