YllättynytKun kerta herää aikaisin iltavuoro aamuna niin ehtii hyvin puuhastella ennen töihin menoa.

Lähdin ensin uittaa koiria suvisaaristoon. Auringossa tuli makoiltua pari tuntia ja koirat läträsivät vedessä. Paikka oli kivan metsäinen joten ajattelin tehdä koirille myös esineruutu treenin.

Kolme kaistaletta. N. 10 m leveitä 50m syviä. Ilma helteinen. Ei tuullut juuri lainkaan.

Ekalla kaistaleella esine oli n. 50m. Sellainen kuminen vinkulelun jämä. Tokalla kaistaleella pieni vetonaru n. 30m ja vikalla kaistaleella oli sellainen pieni pehmeä vinkupallo ehkä 10m.

Aramis aloitti.. Eka ei meinannut nousta koska Armi jäi pyörii johonkin neljään kymppiin eikä meinannut edetä syvemmälle. Tämähän on aina ollut Aramiksen tyyppi "vika"Nauru eli ei uppoa kunnolla. No toki siis treenin puutetta!! Mut eihän toko-koira voi ymmärtää että pitää välillä tehdä itsenäisiä hommia kaukana ohjaajastaNauruSilmänisku. No kuitenkin parin lähetyksen jälkeen upposi ja esinekkin löytyi heti

Toka esine löytyi ekalla pistolla ja kolmatta sit etittiin. Nyt se sit upposiNauru eli pyöri liian syvällä eikä nenä ollut auki kun tuli takas. Parin lähetyksen jälkeen onneksi jäi pyörimään etualalle ja bongasi esineen!

Täytyisi siis tehdä ihan perustreeniä parikertaa. Käydä hakee haju esineistä ja sit lähettää niin tulis taas parempia pistoja. Mut Armihan siis treenailee vaan huvikseen! Ei olla menossa mihinkään kisoihin joten katotaan jaksaako.

Poncho:

Eka esine nousi ekalla pistolla. Uppos hyvin ja nyt ei mitään turhaa juoksemista. Toka nousi yhtä nopeaan mut sit kolmas.. nenä aivan kiinni takas tullessa. Eli lähti aina hyvin. Meni syvälle ja kävi aluetta hyvin läpi mut ei vaan noussut. Jossain vaiheessa laitoin koiran maahan ja kävin nostamassa esinettä. Sen jälkeen nousi hyvin. Hyvä treeni siis Poncholle. Täytyy pitää se nokka auki myös etuosassa aluetta Nauru

1246562096_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sit töiden jälkeen kävin ottaa hiukkasen tokoa.

Aramis aloitti:

Seuraamista ihan vähän. Hyppyä joka tänään 90cm. Ja muutama maahan meno.

Poncho:

Seuraamista pallon kanssa. Tosi kivan tuntuista. Vasemmalle käännökset hyviä ja nyt rupee oikealle käännöksetkin tuntumaan ihan kivoilta. Imutin niitä pallolla.

Sit idari. Hyvät nopeat jäävät. Pysyi hyvin asennoissa.

Tunnaria: eka toisto rivissä n. 10 kpl kapuloita, oma oli vasemmalla reunassa. Meni yli kapuloista ja haisteli vähän laimeasti. Otti oman mut kantoi sitä tikkari-maisesti joten luovutuksessa kapula upposi kurkkuun ja Pon rupesi mälläämään sitä. Huomautin äänellä asiasta. Palkkasin eteen ja sivulle.

Toka toisto ympyrä. Oma oikealla klo kahden kohdalla. Meni hipsutellen. Haisteli vähän paremmin mut meni kerran omasta yli. Toi samalla tavalla hipsutelle. Palkka eteen ja sivulle.

Kolmas toisto rivi jossa oma oikealla tokavikana. Nyt meni hienosti. Meni vasemmalta..alkoi haistella..haisteli nätisti ja reagoi omaan heti. Toi ok. Palkka eteen.

Kaukkarit:

15 askelta. Takapalkka. aloitin istumisella. Koko sarja. Vapautus palkalle. Toinen toisto.. 15 askelta alkoi seisomisella. koko sarja palkka sivulle noususta.

Lopuksi hyppyä pallolla joka tänään 90cm. Ekalla kerralla kun menin hypyn taakse ja kutsuin hyppäämään niin rynni tulemaan niin että kaatoi koko esteen Yllättynyt ( huom! muovinen kevyt este). Tokalla kerralla hyppäsi hyvin, samoin kolmas kerta. Sit madalsin hypyn 70cm ja otin metallinoutoa. Tein kaksi kertaa. Ekalla kerralla heitin tosi huonosti vasemmalle vinoon ja tosi lähelle estettä. Meni ja otti hyvin mutta meinas tulla ohi..kerkesin huomauttaa ihan pienesti niin korjas hyvin ja hyppäsi takaisin. Toka kerta hieno!

1246562863_img-d41d8cd98f00b204e9800998e