Ollaan lähinnä vain oltu. Jonkun verran lenkkeilty mutta pääasiassa paranneltu kennelyskää rauhassa.

Sunnuntaina suunnattiin Sinin kanssa Hämeenlinnaan (Hauhoviin) peltojälki seminaariin. Seminaarin kouluttajana toimi saksanpaimenkoira piireistä tuttu Mika Leskelä (mm. suojelun suomenmestari 2006, ylikersantti)

Päivä alkoi teoria osuudella jossa Mika kertoi miten hän aloittaa pennun kouluttamisen. Hänen tapansa oli hyvin yksinkertainen, ei mitään nami ruutuja vaan heti lyhyt jälki josta pentu syö ruokansa. Neljän kuukauden iässä pennun kanssa ajetaan jos askeljälkiä jotka ovat jo useita kymmemniä metrejä pitkiä. Joka jäljellä hän vaikeuttaa jälkeä, esim askelmäärällä. Ensin suoraa ja sitten kun pentu ajaa hyvin suoraa niin serpentiiniä. Siitä sitten kulmiin.

Alussa pennun kanssa jälki vaan lopetetaan. Ei ruokaa enemmän loppuun. Kun tyhjiä jäljellä niin aina pidempi pätkä ruokaa ja sitten pidempi pätkä taas tyhjää. On parempi kuulemma rytmin kannalta. Vauhtiin puututaan pakolla (nykäisy liinasta ja käskysana ). Jos koira aktiivinen niin annetaan työskennellä.

Pennun kanssa mennään yhdessä askel askeleelta kun etenee hyvin ja rauhassa siirrytään taakse. Ollaan aina lähellä koiraa. 3 m. liina riittää. Tekee aina itse jäljet.

Pennun valinnassa hän painotti ahneuteen. Pennun taytyy todella olla ahne.

Tässä nyt jotain..Lisäilen myöhemmin asioita jos tulee mieleen.