Olipas koiratapahtuma rikas viikonloppu. Oltiin lauantaina ensin kaverini firmalla vetämässä treenejä. Aramis ja Poncho olivat mukana. Poncho malttaa jo aika hienosti odottaa kun vedän treenejä. Välillä pientä vinkumista tulee mutta myös pystyy rauhoittumaan ja jopa nukkumaan. Aramis on kyllä hyvä esimerkki Poncholle, se vetelee sikeitä vaikka muut koirat leikkii ja haukkuu ympärillä :)

Illalla mentiin sitten Kirkkonummelle Agility kisoihin. Kisasin Aten kanssa ja Poncho pääsi tutustumaan ensimmäistä kertaa Agilityn ihmeelliseen maailmaan. Vähän jännitin miten Poncho reakoi hallissa, onhan siellä paljon koiria,haukkumista ja kuulutuksia. Kaikki meni kuitenkin hienosti. Poncho olisi halunnut mennä moikkaamaan kaikkia ihmisiä. Pystyi kuitenkin keskittymään sivulletulo ja kontakti treeneihin :)

Sunnuntaina oltiin jäällä kävelemässä ja illalla suunnistettiin taas Agility kisoihin. Tälläkertaa en kisannut vaan mentiin vaan katselemaan ja opettelemaan rauhoittumista vilkkaassa paikassa. Katsoin ykkösluokan maxikoirat ja aluksi Poncho olisi halunnut kauheasti mennä radalle. Jonkin aikaa seisottuani se malttoi mennä maahan ja pureskeli jotain löytämäänsä pahvinpalasta. Kaiken kaikkiaan meni hienosti.

Tänään oltiin sitten taas kuvaamassa pentuvideota. Ponco oli oikein räjähdys vilkkaalla tuulella. Otin aluksi hieman sivulletuloa ja kontaktia. Sitten kuvattiin miten Pentua opetetaan häkkiin. Poncho hyppeli ja sinkoili joka suuntaan. Päätin että nyt otetaan rauhoittumista. Treeni olikin hyvä sillä Poncho oli aivan ylikierroksilla. Istahdin lattialle ja otin Ponchon syliin. Ensiksi se vinkui ja venkuili mutta kun hieman neuvoteltiin asiasta niin kohta se makasi kyljellään rentona. Silittelin sitä ja juttelin rauhallisella äänellä. Meillä on käytössä "käy siihen" kun treenataan rauhoittumista. Olipas hyvä treeni. Poncho sai palkaksi rentoutumisesta mennä tutustumaan marsuihin :) Otettiin vielä lopuksi häiriö leikkimistä, eli kaksi muuta pentua leikki omistajiensa kanssa lähellä. Pari kertaa Poncho olisi halunnut mennä leikkimään toisen pennun kanssa mutta sain sen laikkimään köydellä. Meni ihan kivasti. Päätin jäädä vielä treenaamaan häiriössä rauhoittumista kun seuraava ryhmä aloitti treenaamisen. Istahdin lattialle ja sanoin Poncholle että " käy siihen ", Poncho lösähti makaamaan ja siinä sitten istuttiin puolisen tuntia. Olin tyytyväinen kun Poncho makoili levollisesti vieressä. Palkaksi Poncho sai leikkiä hieman pallolla. Tämä treeni teki meille hyvää :)