Oli taas niin lämmintä että puuhailut jäivät iltaan.

Kävin tallaamassa Poncholle jäljen.

Ilma puolipilvinen. Lämmintä reilut 20. Maasto oli tänään vaihteleva. Ensin tein pellolle, siitä sitten lyhyeksi leikatun nurmikon kautta metsään ja sieltä takas pellolle. Heinä ajoittain aika pitkää. N. 700 askelta. Kolme kulmaa oikealle ja kaksi vasemmalle. Jäljellä 4 keppiä purkkien alla. Yksi lelu ja yksi vähän suurempi keppi. Vanheni puolitoista tuntia.

Ennen kuin menin ajamaan jäljen kävin kentällä ottamassa hieman tokoa.

Aramis aloitti seuraamisella ja sitten tein lelulla hyppynoutoa. Otin myös liikkeestä istumista.

Poncho aloitti seuraamisella. Palkkasin jalkapallolla. Palkkasin aloituksista ja oikealle käännöksistä.

Sitten jäävät.. nopeutta ja motivaatiota. Tein jännitettä kun piti pysyä asennossa.

Hyppynoutoa ensin lelulla. Este oli aika korkea. Ehkä jotain 60-80cm. Tein tahallaan vinoja heittoja. Hyvin hyppäs ja tuli takaisin. Vaikka lelu ihan vinossa. Sitten lopuksi metallilla. Tosi hyvä ja nopea nouto.

Aramis tuli vuorostaan välillä..vähän hypättiin lisää ja sit tehtiin yksi tunnari niin että sai etsiä oman pusikosta.

Poncho jatkoi kaukkareilla. Läheltä nopeutta liikkeisiin ja pidin pitkään asennossa ja välillä vaputin takapalkalle ja välillä jatkoin toisella liikkeellä. Otin myös kerran kauempaa mutta palkkasin heti ekasta vaihdosta.

Sitten tein lelulla merkkiä. Nopea ja hyvä pysähdys. Merkin takana alusta. Heitin palloa palkaksi.

Lopuksi tunnari niin että olin vienyt muut kapulat valmiiksi. 12 kpl jonossa. Oman vein just ennen kuin tein. Taisi olla kolmanneksi viimeisenä. Meni hyvin ravilla. Haisteli nätisti ja otti ja palautti ilman pureskeluja. Luovutti istuen. Palkka luovutuksesta.

Sitten lähdettiin jälkipellolle. Tein vielä Aramikselle 130 askeleen suoran jossa välillä tyhjiä muutama. Kaksi keppiä.

Aramis oli taas innoissaan ja sain todella pitää liinasta vastaan että malttoi ottaa joka askeleen. Nyt kuitenkin selvästi parempaa kuin viimeksi. Kehuin kun tultiin ekalle kepille. Otti suuhun. Siitä palkka. Lopussa purkki jossa keppi päällä.

Ponchon jälki:

Janaa ehkä 20m. Heinä niin pitkää että en itse nähnyt paalua. Hyvin eteni suoraan ja suorastaan törmäsi paaluun. Alussa muutama nami askeleilla. Sitten suoraa ja kulma oikealle. Välillä meinas heinä olla niin pitkää että nenä vähän nousi. Kulma meni hienosti. Olin kyllä namittanut sen. Sitten taas hetki suoraa ja keppi. Ilmaisi kokonaan maahan. Tämä keppi tuli mullekkin yllätyksenä kun heinä oli niin pitkää että en nähnyt sitä aikaisemmin. Palkka purkista.

Sitten taas suoraa ja kulma oikealle. Tämä oli tosi hyvä kulma. Sitten jatkettiin suoraan ja kaartaen vasemmalle. Jonkin matkan jälkeen lelu ( Ponchon lempi hiiri ) jäljellä. Leikittiin hiirellä hetki. Jälki jatkui kaartaen vasemmalle ja sitten pienen ojan yli tasaiseksi leikatulle nurmikolle. Tässä oli Poncholla vaikeuksia. Se hukkasi jäljen ja kaksi kertaa laiton uudestaan jälki-käskyllä etsimään jäkeä. Sitten sai onneksi jäljestä kiinni ja metsän reunassa oli namia muutamalla askeleella jotan sai aika nopeaan palkan yrittämisestä, hyvä :)

Siitä jatkettiin metsään jossa heti jyrkkä nousu ylös. Metsässä jäljesti tarkkaan ja siellä oli yksi iso keppi jonka ilmaisi puolittain maaten. Leikittiin ja huilattiin hetki. Sitten kun Poncho halusi itsenäisesti jatkaa jälkeä jatkettiin. Hetken päästä kulma vasemalle ja siitä sitten mäkeä alas takaisin lyhyelle nurtsille. Nyt nurtsi mentii suuremmitta ongelmitta ja siitä sitten takaisin pellolle. Jälki kaartoi taas oikealle jossa keppi+purkki. Ilmaisi maahan. 

Tästä lähdettiin viimeiselle suoralle. Nyt hyvin suoraan mutta sitten yllättäen nousi nenä ja poncho haisteli oikealle. Katsoin että mitä ihmettä siellä on ja huomasin että jonkun eläimen selkäranka oli siellä. Komensin vaistomaisesti aika vahvasti "ei" ja sitten uudestaan jälki-käsky. Jatkoi yllättävän hyvin jäljestystä vaikka ajattelin että meneeköhän paineeseen kun komensin niin lujaa. Kehuin heti kun houmasin että oltiin jäljellä. Lopussa keppi ja purkki. ilmaisi puolimetriä ennen keppiä menemällä maahan ( eli taisi pieni paine tulla komennuksesta ) käskytin että missä keppi..siirtyi kepille ja meni uudestaan maahan. Tästä mega-kehut ja istuskeltiin kaikessa rauhassa lopussa..heittelin keppiä ja juteltiin mukavia Nauru

Olipas kiva jälki!

 Alla kuva kun ollaan Kalajoella jälkimetsässä. Poncho n. 7kk

1245868202_img-d41d8cd98f00b204e9800998e