Kylläpäs tuli taas touhuttua koirien kanssa..

Aamulla hallille treenaamaan. Treenasin Ponchoa lähinnä. Aramis pääsi tekemään kanssa hieman.

Poncholle otin paikallaan olot, seuraamista, kaukkareita, ohjattua-noutoa ja ruutua.

Paikalla istuminen ihan jees..meinas liikuttaa toista etutassua. Makuu tosi hyvä nyt. Ei silti kestänyt että kävelen taakse, pää nousi ylös. Sitä treenattava.

Seuraaminen ok, Kaukkari läheltä hyvät, meinas hypähdellä kun oli hieman innoissaan. Seisomisesta maahan tarkkana ettein tee väärää liikerataa.

Merkki hyvä ja ohjattua kahdella noutokapulalla. Tämä meni hienosti. Katsoi väärää mutta lähti sinne minne näytin. Hieman löysä ote lopussa. Taistelin hieman kapulalla.

Ruutu, merkille näyttö ja siitä lähetys. Kävi hakemassa yhden ohjatun kapulan samasta suunnasta :) Uusi yritys, nyt ajautui liian oikeaan reunaan. Kolmannella kerralla hyvä. Sitten niin että palkka ruudussa.

Aramis otti eteenmenon loppu maahanmenoa purkilla. ja hieman seuraamista ja noudon kiertoja.

Hallin jälkeen pikalenkille ja sitten Helin kanssa Jaun katselmukseen. Se olikin mielenkiintoinen kokemus. Poncholle tehtiin haalari, niinkuin luonnetestissä. Meni tosi hyvin, haukahti ja hypähti taaksepäin mutta ei välittänyt ollenkaan sitten kun piti mennä tutustumaan haalariin. Käveli haalarin päällä.

Sitten jäljestämään ruotsinkylään Helin ja Sinin kanssa.

Poncholle 100 askelta ja lopussa 90 asteen kulma. Alku hyvä, jostain syystä ei syönyt koiranmakkaraa jota oli jäljellä. Hyvin ihmeellistä, koska P ei ole ikinä kieltäytynyt ruuasta. Otti kuitenkin makkaraa askelilta mutta ei jokaiselta. Jälki oli kaareileva ja lopussa kulma. Ekaa kertaa siis P kulma jäljellä. Tarkisti suoraan menon ja oikealle. Otti hyvin seuraavan askeleen vasemmalta. Jälki loppui metsään jossa harakat riiteli :) Poncho oli sitä mieltä että siellä on jotain ja haukkuin metsään. Pystyi kuitenkin ilmaisemaan kepin mutta hypähti keppi suussa taaksepäin. Jäikö haalarista jotain mörköjä mieleen.. mahdollista kun P on kuitenkin pehmyt koira. Olin silti tyytyväinen että pystyi makaamaan hetken päästä jäljen lopussa, syömään ja leikkimään pallolla. Ei siis mitään jäänyt päälle.

Aramiksen jäljen ajoi Egil kun varikset söi Egilin jäljeltä makkarat. Egil suoriutui hyvin vaikka askelvälit oli pitkät ja heinä korkeaa. Ajoin  Aramikselle Helin tekemän jäljen. Aramis ajoi nyt tarkasti ja ei rynninyt. Lopussa kuppi oli näkyvissä ja kupin päällä keppi. A otti kupista kiinni ja keppi lensi jonnekkin. Hetken mietin että mitähän nyt tekis. Lopulta laitoin A maahan ja etsin kepin. Laitoin kepin jäljen loppuun ja sanoin A että missä keppi. Hetken A ihmetteli että mitähän nyt, mutta lopulta otti kepin suuhunsa :) Palkkasin siitä ja lopuksi leikittiin pallolla.

Otin vielä molemmille keppitreenin. Poncho meni yhdestä yli muuten hyvä. Ilmaisu oli nyt niin että keppi suuhun ja sitten maahan. Ihan ok. Aramis teki nyt parhaimman keppitreenin mitä on tehnyt. Ajoi tarkasti jälkeä ja nosti hyvin kepit. Ei mennyt kun yhdestä hieman yli mutta tarkensi heti.